google-site-verification: google461d5325288bbeeb.html 8.marts - tikai par!
top of page

8.marts - tikai par!

Vai ir patīkami saņemt dāvanas 8.martā?

8. marta atzīts uzskatīt Starptautiskā Sieviešu Diena, bet daži cilvēki zina, kā radās šie svētki. Mēs atzīmējam to un neaizdomājamies, ar kādām pūlēm sievietes ir sasniegušas līdztiesības un cieņas attieksmi pret sevi. Kā tas viss sākās pirms simt gadiem.

Izrādās, ka svētku vēsture 8. marta paņēma savu sākas jau Senajā Romā. Tad šie svētki nebija noteikta nosaukuma un atzīmējām viņa dižciltīgie matronas. Bet par matronām sauca sievietes, kas ir brīvi savā dzimšanas brīdī, un bija precējies. Kad ienāca svētki, vīri dāvinājušas savām sievām brīnišķīgas dāvanas un visu dienu apkārt to siltumu, mīlestību un rūpes.

Pat kalpones šajā dienā atbrīvojās no saviem tiešajiem pienākumiem un varētu darīt visu, kas viņiem vēlaties. Visbiežāk sievietes, kas dzīvo Romā, iegūva savus labākos tērpus, vilka to un devās uz templi,

Pirmais streiks

Bet gāja laiks, un atkal ienāca patriarhāts. Vīrieši apspiež sievietes, pazemoti to, ущемляли tiesībām. XIX gadsimtā sievietes nevarēja заступать uz augsta līmeņa amatiem, nebija tiesību balsot, kā arī nevarētu strādāt tur, kur to vēlaties. Daiļā dzimuma pārstāves negribēja samierināties ar to, jo to aizvainojums ir uzkrājušās gadiem ilgi. Un 1857. gadā, tieši 8. martā, Ņujorkā sievietēm notika pirmais streiks.

bottom of page