google-site-verification: google461d5325288bbeeb.html Kokosriekstu eļļa - zinātne, ieguvumi un lietošanas veidi

+371 26463601

 SIA “ECO INVEST”

reģ.Nr. 40103399362

©2017 BY KAZAS LAUKOS. PROUDLY CREATED WITH WIX.COM

Archive

Please reload

Tags

Please reload

Kokosriekstu eļļa - zinātne, ieguvumi un lietošanas veidi

February 21, 2019

KAS IR KOKOSRIEKSTU EĻĻA

Eļļu iegūst no dabīgiem kokosriekstiem. Kokosriekstu eļļa istabas temperatūrā ir balta un cieta. Bet sasniedzot  25 ° C kūšanas temperatūru, eļļa kļūst bezkrāsaina un šķidra.

Kokosriekstu eļļas ķīmiskais sastāvs ir aptuveni 90% piesātināto taukskābju, un aptuveni 10% nepiesātināto taukskābju, E vitamīns. Aptuveni 60% piesātināto taukskābju ir vidējas ķēdes taukskābes, piemēram, laurīnskābe, miristīnskābe, kaprilskābe un kaprskābe  - Lauric Acid, Myristic Acid, Caprylic Acid and Capric Acid (Prospector, 2017).

Kokosriekstu eļļa parasti tiek attīrīta lietošanai personīgās aprūpes nozarē. Tas nozīmē, ka kokosriekstu eļļa ir rafinēta, balināta un dezodorēta, lai atbrīvotos no jebkādiem mikrobiem un baktērijām eļļas iekšpusē. Tas arī padara eļļu mazāk smaržīgu, kas nozīmē, ka kokosriekstu smaržu var vieglāk maskēt personīgās higiēnas līdzekļos, kā arī palielina produkta glabāšanas laiku.

 

KAS IR EĻĻAS IZMANTOŠANAS IEGUVUMI?

Kokosriekstu eļļa tradicionāli tiek izmantota pārtikā un personīgā higiēnā visā vēsturē. Lūk, daži no ieguvumiem:

 

Mitrinošs

Kokosriekstu eļļai piemīt mitrinošas īpašības uz ādas un matiem. Šī eļļa bagāta ar E vitamīnu, kas baro un mitrina ādu, ja to uzklāj tieši vai, ja to lieto uzturā. Pētījumos konstatēts, ka kokosriekstu eļļa samazina sausumu un balināšanu. Tas padara kokosriekstu eļļu par vērtīgu sastāvdaļu Personal Care nozarē, kas ir ideāli piemērota ziepēm, losjoniem un krēmiem.

 

ANTIBAKTERIĀLS

Pētījumi ir parādījuši, ka kokosriekstu eļļa lietojot uzturā  ir antibakteriāla. Vidējās ķēdes taukskābes, kas atrodamas kokosriekstu eļļas, jo īpaši Laurīnskābes, pārpilnībā, ir galvenās sastāvdaļa lai cīnītos pret baktēriju, vīrusu un sēnīšu infekcijām. Miristīnskābe ir svarīga arī proteīnu stabilizēšanā, ko izmanto imūnsistēmas stiprināšanā (Enig, 2004).

Līdzīgi apgalvojumi ir izdarīti, pielietojot kokosriekstu eļļas iedarbību uz ādas. Pētījumi liecina, ka kokosriekstu eļļa ir labāka ārstēšanā pār citām eļļām, lai ārstētu mērenu dermatīta gadījumu. Apstiprināts arī brūču dzīšanas (tā spēj palīdzēt un paātrināt ādas dabisko dzīšanas procesu), un mitrinošās īpašības padara šo eļļu par svarīgu ādas kopšanas sastāvdaļu (Journal for Drugs and Medicine, 2015).

 

ALTERNATĪVA

Kokosriekstu eļļai ne vienmēr ir bijusi tik laba reputācija, jo zinātnieki 1950. gados apgalvoja, ka piesātinātie tauki, kas atrodami lielos daudzumos eļļā, kaitē veselībai, aizsērēja artērijas un palielināja holesterīna līmeni. Tagad ir zināms, ka tā nav taisnība, un mūsdienu patērētāji atkal sāk novērtēt milzīgo labvēlīgo ietekmi uz veselību, izmantojot kokosriekstu eļļu kā veselīgāku un dabiskāku alternatīvu citām augu eļļām.

Attiecībā uz personīgās higiēnas nozari kokosriekstu eļļa bieži tiek minēta kā labākā eļļa, kas atbilst pārziepošanas procesam. Kokosriekstu eļļas dabīgās putu īpašības ir apbrīnojamas, un tā ir arī lieliska sastāvdaļa, kas padara ziepes īpaši cietas. Kokosriekstu eļļu var izmantot arī, lai izveidotu šķidrās ziepes ar efektīvām ādas tīrīšanas īpašībām.

Iegadāties:

https://www.kazaslaukos.lv/product-page/coconut-oil-kokosriekstu-e%C4%BC%C4%BCa

 

 

 

Please reload

Recent Posts

Please reload